INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 10 000 FT FELETT!

Termékek Menü

Herby's - BIO Ravintsara (Madagaszkári kámforfa) olaj 5 ml FOOD GRADE

Ár:
2.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron

Botanikai név: Cinnamomum camphora (ct. 1,8 cineole) 

Származási hely: Madagaszkár

Felhasznált növényi rész: levél (1 kg illóolaj előállításához nagyjából 50-70 kg levél szükséges) 

Kinyerés módja: vízgőz-desztilláció

Gázkromatográfiás vizsgálat: A termék gázkromatográfiás vizsgálati eredményét a csatolt dokumentumoknál találod. A LOT szám alapján könnyen ellenőrizheted a megvásárolt termék pontos analízisét. 

Főbb összetevők: 1,8 cineole (eukaliptol), Sabinene, Alpha-terpineol, Alpha-pinén, Beta-pinén, Myrcene, Terpinen-4-ol. 
A ravintsara (Cinnamomum camphora ct.1,8 cineole, felhasznált növényi rész: levél) és a ho-fa (Cinnamomum camphora ct. linalool, felhasznált növényi rész: fa) illóolajokat a Cinnamomum camphora nevű fából nyerik vízgőz-desztillációval, azonban más növényi részből készülnek, így óriási különbség van a két illóolaj között. A ho-fa illóolajat a rózsfa illóolaj alternatívájaként is szokták emlegetni, fő összetevője a linalool, melynek köszönhetően nagyon kellemes, enyhe, virágos, levendulás, fás illatú és nyugtató hatással rendelkezik. A magas linalool tartalma miatt rendkívül jól alkalmazható relaxációs célokra, gyakran alkalmazzák elalvást segítő készítményekben. Ezzel szemben a ravintsara nagyon alacsony linalool tartalommal rendelkezik, fő összetevője az 1,8 cineole (eukaliptol). Ezért erős, friss, eukaliptuszra emlékeztető illata van, melyben megjelennek az enyhés fűszeres és édes jegyek is. 
A ravensara (Ravensara aromatica) illóolaj szintén más gázkromatográfiás profillal rendelkezik, mint a ravintsara olaj. 

Gyermekbarát (kozmetikai termék alapanyagaként és párologtatva)*: Használata 10 éves kor alatt nem ajánlott. 

Illat: Friss, eukaliptuszra emlékeztető, enyhés fűszeres és édes jegyekkel. 

A népi gyógyászatból ismert lehetséges hatásai és jelentősége az aromaterápiában*:  

A ravintsara illóolajnak légzéskönnyítő tulajdonságai lehetnek, amelyek segíthetnek enyhíteni a megfázás vagy az influenza tüneteit. Az egyik leghatásosabb nyákoldó és köptető hatású illóolajként szokták említeni. 
A magas 1,8-cineole (eukaliptol) tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezhet, segíthet csökkenteni az ízületi gyulladás vagy az izomfájdalom okozta kellemetlenségeket. Gyakran használják hatóanyagként olyan kozmetikumokban, melyek segíthetnek a pattanások vagy herpesz kezelésében. 
Javíthatja a koncentrációt és a szellemi éberséget, valamint segíthet leküzdeni a fáradtságot és a kimerültséget. Bátran használhatjuk házi légfrissítő és térfertőtlenítő illóolaj keverékekhez. Emellett a szakirodalom gyakran ajánlja a párologtatását vírusos megbetegedések esetén kiegészítő kezelésként, illetve a megelőzés során is hasznos lehet. 

Felhasználási javaslat a termék csomagolásán szereplő adatok alapján*: 
100% természetes illóolaj ételek ízesítéséhez. 
Adagolás: 1-2 csepp illóolaj 1000 g ételhez.
A javasolt adagolást/napi adagot ne lépje túl. A termék önmagában nem fogyasztható! Kerülje a szemmel és egyéb érzékeny területekkel való érintkezést.

Kozmetikai specifikáció*: Mivel a termékünket ételízesítő esszenciaként hozzuk forgalomba, csak erre vonatkozhat a felhasználási útmutatónk. Kozmetikai és párologtatással kapcsolatos felhasználási javaslatokat élelmiszerek csomagolásán nem tüntethetünk fel. Ennek ellenére az alapanyag természetesen kozmetikai specifikációval is rendelkezik. Szubjektív megítélésünk szerint az általunk használt alapanyagoknak jóval magasabb minőségi követelményeknek kell megfelelniük, mint a csupán kozmetikai specifikációval rendelkező illóolajoknak.*

Párologtatás*: A diffúzorban csapvíz helyett érdemes desztillált vizet használni. Ajánlott adagolások a szoba méretétől függően: 

- 10-15 négyzetméter: 3-5 csepp illóolaj
- 5-25 négyzetméter: 5-7 csepp illóolaj
- 25-35 négyzetméter felett: 7-10 csepp illóolaj

Általános információk és óvintézkedések: 

*Kérjük, vedd figyelembe az illóolajokra- és illóolaj keverékekre vonatkozó általános óvintézkedéseket, annak ellenére is, ha azok 100% természetes, hígítatlan, gázkromatográfiás vizsgálaton átesett, élelmiszeripari minősítéssel is rendelkező termékek. Az illóolajok nagyon koncentrált növényi kivonatok/hatóanyagok, ezért minden esetben légy körültekintő, amikor alkalmazod ezeket a csodás esszenciákat! 
Külsőleg: az arra érzékenyeknél allergiás bőrreakciót válthat ki, ezért az első használat előtt végezz bőrpróbát! Kerüld a szemmel és egyéb érzékeny területekkel való érintkezést! Nyílt sebre ne alkalmazz illóolajat. A citrus olajok használata után kerüld a napozást és a szoláriumot (kivéve az "FCF" citrus olajok esetén)! A megfelelő hígítási arányokat és javaslatokat tartsd be! 
Belsőleg (ételben és italban fogyasztva) történő alkalmazás: ételben és italban fogyasztva mindig alaposan keverd el az illóolajokat! Tartsd be a FOOD GRADE illóolajok és fűszercseppek dobozán található felhasználási javaslatot! Önmagukban, vagy hígítatlanul soha ne fogyaszd az illóolajokat! A termékek csomagolásán szereplő adagolást soha nem lépd túl! 
Párologtatás: Fontos, hogy a diffúzort biztonságosan használd. Ne hagyj üzemelő diffúzort felügyelet nélkül, különösen éjszaka, vagy hosszabb távollét esetén. Tartsd távol gyerekektől és háziállatoktól. Ne helyezd a diffúzort közvetlenül a hálószobád, vagy az ágyad mellé, hogy elkerüld a közvetlen belélegzést és az esetleges bőrirritációt.
Gyermekek és az aromaterápia: a gyermekek esetén különösen figyelj a pontos hígítási arányok betartására! Az illóolajokat és illóolaj keverékeket gyermekek elől gondosan elzárva tárold, hogy elkerüld az esetleges baleseteket! 
A "gyermekbarát" illóolajok esetén a hígítási javaslatok* (a Tisserand Institute ajánlása alapján): 
- 3-24 hónapos korban: 0,25% (kb.1 csepp illóolaj 10-15 ml hordozóolajhoz)
- 2-6 éves korban: 1-2% (kb. 3-6 csepp illóolaj 10 ml hordozóolajhoz)
- 6-15 éves korban: 1,5-3% (kb. 5-10 csepp illóolaj 10 ml hordozóolajhoz)
Amennyiben az illóolaj, vagy illóolaj keverék rövid leírásában ettől eltérő, az adott termékre vonatkozó konkrét adagolást találsz, akkor az felülírja ezt az ajánlást!
Minden új illóolaj használata előtt végezz bőrpróbát! Vigyél fel egy kis mennyiséget a hígított illóolajból a gyermek bőrére, például a csuklójára, és figyeld meg, hogy nem jelentkezik-e bőrirritáció, vagy allergiás reakció.
A szakemberek között is nagy vita folyik arról, hogy 0-6 hónapos kor között biztonsággal alkalmazható-e bármelyik illóolaj. Ezért fordulhat elő az, hogy a kifejezetten gyermekeknek készült illóolaj keverékeknél sok esetben előfordul, hogy csak 6 hónapos kortól ajánljuk a terméket. 
Tárolás: hűvös, fénytől védett helyen, zárt kupakkal, gyermekek elől gondosan elzárva! Amennyiben van lehetőséged rá, akkor a citrus illóolajokat érdemes hűtőben tárolni, ugyanis hosszabb ideig megőrzik a minőségüket. Az illóolajok gyúlékonyak lehetnek, ezért ne tárold őket közvetlenül a konyhában vagy bármilyen hőforrás közelében.

*Mivel a herby's illóolajok döntő többségét ételízesítő esszenciaként hozzuk forgalomba, csak erre vonatkozhat a felhasználási útmutatónk, melyet az adott termék dobozán találsz. A webáruházban megtalálható kozmetikai- és párologtatással kapcsolatos felhasználási javaslatok csupán ismeretterjesztési célokat szolgálnak, általános információk az adott termékről. A közölt információk nem helyettesítik az orvosi tanácsadást és az orvosi diagnózist. Várandós és szoptató hölgyek, idősek és súlyos/krónikus betegségben szenvedők az illóolajok használata előtt mindenképpen konzultáljanak orvossal

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés