Termékek Menü

Herby's - Copaiba olaj XXL 20ml

Ár:
8.349 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron

Botanikai név: Copaifera officinalis

Származási hely: Brazília

Felhasznált növényi rész: fatörzs

Kinyerés módja: A fa törzsének lecsapolásával nyert balzsam, majd az illóolaj kinyerése vízgőz desztillációval. 

Egy kis tudnivaló

A Copaiba olaj lehetséges pozitív hatásai:

Gyulladáscsökkentő hatás: A Copaiba illóolajat főként gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt használják. Segíthet csökkenteni a gyulladásokat és enyhítheti a fájdalmat, például izomfájdalmak, vagy reumatikus problémák esetén.

Fájdalomcsillapítás: A Copaiba olajat fájdalomcsillapításra is alkalmazzák. Lokálisan dörzsölve, vagy masszázsolajként használva segíthet enyhíteni különböző típusú fájdalmakat.

Bőrproblémák kezelése: A Copaiba illóolajat is alkalmazhatod különféle bőrproblémák, például ekcéma, vagy pattanások kezelésére, mivel gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezhet.

Emésztési problémák: A Copaiba olajat hagyományosan használják emésztési problémák, például gyomorégés, vagy puffadás enyhítésére is alkalmas lehet. 

Légúti problémák: Az illóolajnak köhögéscsillapító és nyákoldó hatása lehet, amely segíthet enyhíteni a légúti megbetegedések tüneteit, különösen a hideg időszakokban.

Ellenjavallatok:

Allergiás reakciók: Mint minden illóolaj esetében, allergiás reakciók előfordulhatnak. Mindig végezz bőrpróbát egy kis területen, mielőtt szélesebb körű alkalmazásba kezdesz.

Terhesség és szoptatás: Terhesség és szoptatás alatt a Copaiba illóolaj használata elővigyázatosságot igényel. Konzultálj nőgyógyászoddal, vagy egészségügyi szakemberrel, mielőtt használnád.

Gyermekek: Gyermekeknél is óvatosan kell használni az illóolajat. A csecsemők és kisgyermekek esetében érdemes konzultálni egy gyermekorvossal mielőtt használnád a Copaiba illóolajat.

Gyomorproblémák: Copaiba illóolaj használata előtt konzultálj gasztroenterológussal, ha gyomor-bélrendszeri problémáid vannak.

Gyógyszerkölcsönhatások: Ha jelenleg bármilyen gyógyszert szedsz, kérdezd meg orvosodat, vagy gyógyszerészedet, hogy az illóolaj használata nem befolyásolja-e a gyógyszereid hatékonyságát.

Fontos hangsúlyozni, hogy a Copaiba illóolaj használata előtt mindig konzultálj orvosoddal, vagy egészségügyi szakemberrel, különösen, ha krónikus egészségügyi problémáid vannak, vagy más kezeléseket alkalmazol. Az illóolajok erősek lehetnek, és helytelen, vagy túlzott alkalmazásuk kockázatokkal járhat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés