

100% hidegen sajtolt magolajok
A hidegen sajtolás egy mechanikai eljárás, mely során megmaradnak az olaj értékes összetevői és eredeti, természetes íze. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a magokból alacsony hőmérsékleten, oldószerek és egyéb vegyszerek nélkül kerüljön kinyerésre az értékes olaj a pörköletlen magokból. A gyártás során az olaj hőmérsékelete soha nem megy 40 °C fölé, így az értékes tápanyagok nem károsodnak. Ennek ellenére sok olaj így is alkalmas magas hőfokon történő sütéshez/főzéshez. A így kapott olajok beltartalmi értéke rendkívül magas, mindegyik olaj más-más kedvező tulajdonságokkal bír.
Ezzel szemben az iparban alkalmazott technológia esetén magas hőfokot és oldószereket alkalmaznak a nagyobb kihozatal miatt, így viszont jelentős csökkön az olaj értékes tápanyag tartalma. Kínálatunkban a konvencionális olajok mellett BIO tanúsítvánnyal rendelkező termék széles tárházát is megtalálod!
